måndag, juni 27, 2011

Dålig på att uppdatera

Förlåt att jag varit lite småkass (okey jag erkänner, riktigt ordentligt kass) på att uppdatera den här bloggen. Men faktum är att förutom blodsockerfall så är min graviditet normal.. tror jag.
Min barnmorska har i alla fall varit lite orolig över mina blodsockerfall och ville att jag skulle ringa gastromottagningen (de som gjorde min operation) för att prata med dem om blodsockerfallen. Idag kom jag äntligen fram och fick en telefontid som passade mig (och verksamheten, det är inte bara att gå ifrån barngruppen titt som tätt för att prata i telefonen). Sköterskan jag pratade med var mäkta förvånad över att jag inte var inskriven på specialistmödravården, vilket alla gravida magsäcksopererade ska vara. Jag är mäkta förvånad att ingen sagt något till mig, allt min barnmorska sagt är att jag ska på ett extra tillväxtultraljud runt graviditetsvecka 32. Det är inplanerat till torsdag nästa vecka. Det är konstigt att inte barnmorskan vet nått om att jag borde vara på specialistmödravården, eftersom jag till och med har frågat om det.

På fredag ska jag träffa min barnmorska igen, och då ska jag sannerligen fråga henne om detta. Så får vi se vad som händer och sker.

3 kommentarer:

Jonna sa...

Hej! Jag hittade din blogg när jag googlade på tillväxtul och gastric bypass opererad. Du skriver bra och intressant så denna kommer jag fortsätta läsa. Jag är sj opererad och på Mvc där jag går vet de i princip ingenting om gbp. Jag fick sj ta upp detta med tillväxtul och ska få träffa läkare om några veckor men då egentligen pga mitt relativt låga hb värde. Nåväl. På din Mvc så verkade detta ändå ganska självklart med tillväxtul? Vet du om det finns några risker med att inte göra ett sådant fall de vägrar ge mig ett? Hoppas allt har gått bra med din grav. Och kanske har du redan fött :) hälsningar jonna

Sofie sa...

Hej!
Vad kul att du uppskattar bloggen! Jag var ju tyvärr lite dålig på att uppdatera den under graviditeten :(
Tillväxtultraljudet tycker jag att du verkligen ska få. Vänd dig annars till dem som du opererades av och be dem kontakta din barnmorska.
Jag vet inte vad som kan hända om man inte får ultraljudet, men de kontrollerar så att bebisen växer som den ska, med tanke på att man själv kanske får i sig så lite mat/näring så kontrolleras det så att det inte påverkar bebisen. Jag antar att om de ser att nått inte är som det ska så har man en chans att göra nått åt det.. får man inget ultraljud så vet man inte, och då kan man heller inte göra nått..

Var uppmärksam på magsmärtor i övre delen av magen. Jag "lyckades" ju åka på tarmvred, vilket gick att operera under graviditeten. Om du får sånna enorma smärtor så berätta på sjukhuset att du tror att det är tamrvred, så de kan göra nått åt det fortare. Nu ska vi hoppas att du slipper det, alla kan ju inte ha sån otur som jag hade.

Hoppas du mår bra i graviditeten för övrigt?

Jag mår bra, bebis kom i torsdags så vi är hemma och har det mysigt :)

Jonna sa...

Hej igen ! Tack för ditt svar! Va roligt att allt har gått bra med eran bebis och med förlossning och allt! :)

Efter att ha pratat med barnmorskan om tillväxtultraljud så sa hon att det måste en läkare ordinera. Så jag träffade en distriktsläkare igår och hon tyckte inte att det va hennes bord alls. Så det slutade med att jag själv ringde till spec. mödravården. Hon förklarade att även om man är opererad så har de inte detta som rutin i Västragötalandsregionen. Jag tycker själv att det är väldigt kasst att det itne är samma överallt. Hon lovade dock att ta upp det med din överläkare och höra av sig. Hon ringde senare på eftermiddagen och hon uttryckte det som att "Ul är ingen rutin MEN om du är orolig så ska du givetvis få ett ul" Jag blev nöjd med beskedet. Hade jag inte tagit tag i det själv så hade detta aldrig hänt. Tråkigt men sant.

Va tråkigt att du råkade ut för tarmvred. Jag har haft magsmärtor men dem sitter lite längre ner. Jag har ju haft lågt HB hela graviditeten. Så jag har tagit 2 järntabletter om dagen. Så det är det som har påverkat min lilla mage. Jag har försökt att få injektion i järn istället men det verkar vara omöjligt.

Fick ni en flicka eller pojke? :)Grattis förresten :)
/Jonna